Datatag ID Limited

Om Oss

Problemet med stölder:

Stöld är ett problem som påverkar oss alla.

Även om du har haft sådan tur att du inte har råkat ut för några stölder så kommer du ändå att tvingas betala mer ditt hus, din bil eller dina försäkringar på grund av de problem som orsakas av en minoritet yrkeskriminella.

Ett av världens största företag skapade Datatag i början av 1990-talet i ett försök att återställa balansen till förmån för laglydiga medborgare, och under det senaste årtiondet visa att Datatag spelar en ledande roll i att skydda all slags egendom.

Hjärtat i Datatag-systemet är en elektronisk transponder som har konstruerats för att döljas på den egendom som ska skyddas. Dessa små transpondrar innehåller en unik identifieringskod som kan avläsas av en handhållen skanner som används av brittisk polis. Detta betyder att den lagliga ägaren till alla Datatag-behandlade produkter ALLTID kan identifieras av polisen, även om alla andra identifieringsnummer har tagits bort.

Kriminella vet att om de åker fast med identifierbar egendom så kommer en fällande dom som ett brev på posten. Datatag har haft fantastiska framgångar och brittiska åklagarkontoret (Crown Prosecution Service) har aldrig förlorat ett rättsfall där Datatag har använts som bevis för åklagarsidan – ett faktum som kriminella känner väl till!

Varje Datatag-system levereras med manipuleringsskyddade varningsdekaler som informerar den kriminelle om att din egendom skyddas av Storbritanniens ledande elektroniska stöldavskräckningssystem, och detta är ofta tillräckligt för att övertyga dem att avstå.

Datatag-systemen har dels elektroniska transpondrar och dels ytterligare komponenter som t.ex. Datadot-mikropunkter och etsningsschabloner. Med dessa kan du märka praktiskt taget alla viktiga komponenter på din egendom och därmed göra den för ”het” att ta i för yrkeskriminella!

Om företaget

Datatag startades i början av 1990-talet som ett dotterbolag till japanska Mitsui, ett av världens största handelsföretag med en omsättning på över 150 miljarder dollar, ursprungligen som en satsning på att hindra motorcykelstölder.

Idag är Datatag ett privatägt oberoende företag som redan har haft stora framgångar i att förhindra motorcykelstölder. Under senare år har företaget utvecklat en serie Datatag-system för andra marknader, inklusive skotrar, terrängfordon, småbåtar, cyklar, hästutrustning, marinutrustning, husvagnar och husbilar, släp, byggutrustning, jordbruksutrustning, IT, kontorsutrustning och andra värdeartiklar.

Datatags kraftfulla IBM i-dator kan nås av polisen och andra utvalda myndigheter 24 timmar per dag, sju dagar i veckan, vilket ger dem omedelbar åtkomst till den information de behöver i arbetet med att förhindra brott.

Polisen får fullständig utbildning och Datatag har levererat tusentals specialistskannrar till brittiska myndigheter som upprätthåller lag och ordning. Dessa används för att identifiera misstänkta egendomar på en bråkdel av den tid som det tar med konventionella metoder.

Datatag Twitter Datatag LinkedIn Datatag YouTube Datatag Nyheter
Datatag Official Sponsor of 2013 BSB