Datatag ID Limited

Vanliga Frågor Om Datatag

Kommer transpondrarna någonsin att slitas ut eller behöva service?

Nej, transpondrarna innehåller inga batterier eller andra delar som kräver service, utan de håller under många decennier.

Vem har skannrar som kan avläsa Datatag-transpondrar?

Datatag levererar skannrar utan kostnad till polisen och till andra offentliga myndigheter på begäran. Tusentals skannrar har redan delats ut och vi fortsätter leverera dessa.

Vad händer med data som ni har om min egendom i er databas?

Data som lagras på Datatags säkra databas är endast avsedd för polisens och myndigheternas användning. Det enda undantaget är data om tillgångana, dvs. ej personliga data, som kan vara föremål för ursprungskontroller i framtiden.

Kan jag lägga till ytterligare transpondrar eller annan Datatag-teknik till min egendom eller mitt fordon?

Ja reservdelar kan beställas direct från datatag ID Ltd. E-post datatag Sverige på info@stoldskyddsforeningen.se, måndag till fredag från 09.00- 16.00.

Vad händer om jag säljer min egendom?

Datatag-medlemskapet kan flyttas och den nya ägaren behöver bara betala en liten omregistreringsavgift varefter den nya ägarens namn och adress läggs till i den säkra Datatag-databasen.

Vad händer om min egendom blir stulen?

Gör en polisanmälan omedelbart, och kontakta därefter Datatag – uppge ditt medlemsnummer och det ärendenummer som du har fått av polisen. Vi flaggar sedan upp en varning om ditt fordon i vår databas.

Datatag Twitter Datatag LinkedIn Datatag YouTube Datatag Nyheter
Datatag Official Sponsor of 2013 BSB